• 17/05/2022

Настимир Ананиев: Има много диалогичен тон на срещата с превозвачите

На преговорите с превозвачите има много диалогичен тон, всички са се дръпнали леко назад и от Министерски съвет, и от превозвачите. Това каза в предаването „Лице в лице“ Настимир Ананиев, председател на регионалната комисия в парламента.
Премиерът Кирил Петков водеше и модерираше целия разговор, допълни той.
„Казаха превозвачите от какво имат нужда, от Министерски съвет казаха, какво е възможно да се направи, уговориха се няколко работни групи да се направят, един диалог, който няма общо с това, което слушаме няколко дни“, обясни Настимир Ананиев.
Въпросът е в момента може ли правителството да общува с всеки, добави той.
„Вчера се договори с работодатели и синдикати, днес бях свидетел на един страхотен диалог. Имаше емоции, всеки каза ние искаме да работим, не искаме да бутаме“, заяви Ананиев.
По думите му днес вероятно ще бъде обявен пакет от 2 млрд. лева, които трябва да стигнат до максимален брой български граждани, най-вече пенсионерите, ще бъдат подкрепени и родителите с деца, отбеляза още Ананиев.
Той добави, че на регионалната комисия са гласували индексация на строителите.
„Подаваме ръка на бизнеса, инфлацията е висока, но и ръстът е висок – имаме над 4,5 процента ръст, който е над средния европейски“, каза той.
По думите му и премиерът, и Николай Събев идват от бизнеса, те знаят, че трябва да има силен бизнес, който да произвежда работни места.