• 09/10/2014

Настимир Ананиев: Патентът върху марката „Реформаторски блок” е в сигурни ръце

Не мисля, че Реформаторският блок ще се разпадне. Нашите избиратели имат много големи очаквания към нас и ние трябва да ги защитим в парламента, като вървим към постигане на целите, които сме си поставили. Това заяви Настимир Ананиев – член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“ в сутрешния блок на БТВ. Той подчерта, че изпълнението на предизборните ангажименти на Блока на минава през разделение на коалицията.

Ананиев обясни, че подаденото от него заявление за патент върху търговската марка „Реформаторски блок“ е единствено превантивна мярка срещу злонамерени действия от опоненти на Блока. Той разясни, че всъщност Петър Славов от Гражданския съвет на РБ е запазил наименованието за политическа партия „Реформаторски блок” е Софийски градски съд и предложи двамата да дарят правата на лидерите на Блока.

На въпрос за бъдещи коалиционни действия с ГЕРБ, Ананиев заяви, че от Блока трябва да се съобразят с фактите. Реформаторският блок удвои резултата си в сравнение с евроизборите. Блокът би могъл да определи кой ще бъде премиер, ако бяхме спечелили изборите, ако мандатът стигне до нас. Ние от Реформаторският блок предпочитаме това да бъде консенсусна фигура, допълни Настимир Ананиев.

*Заглавието е на сайта

please install flash