• 12/09/2021

Настимир Ананиев, “Волт”: Ако има проект на Кирил Петков, ще има опашка от желаещи да се включат

10

От партия “Волт” заявиха, че напускат групата на ИБГНИ и ще обмислят различни варианти за явяване на предсрочните избори. Като аргументи за решението си от партията посочват, че имат много разминавания с коалицията. Повече подробности по темата в “Денят започва” коментира Настимир Ананиев, лидер на ПП “Волт”.

Като погледнете към парламента и се хващате за главата. Като активно протестиращ над 200 дена мога да кажа, че ние имахме много по-големи очаквания за промяна и не я виждаме. Държанието на всички се разминава с това, което искаме да се случи като цяло, обясни Ананиев.

Да, има криза, повече от една – трябва да има държавническо поведение и нормални взаимоотношения, допълни още той.

На въпроса дали ПП “Волт” може да стане ракетоносител на евентуален политически проект на Кирил Петков, Ананиев заяви:

Първо се надявам да чуя ще има ли такъв проект – досега не съм чул заявка. Ако има такъв проект, той със сигурност ще прекрои това, което се случва в България, и съм сигурен, че ще има опашка от желаещи кой да се включи. Профилът, който виждам в Кирил Петков и Асен Василев, е профилът на хората от “Волт” – млади, амбициозни хора, които действат.

Готови сме да се явим самостоятелно, вторият вариант е да се явим в коалиция, ако намерим партньор, който да отговори на нашите очаквания и да подкрепи нашите политики. Разбира се, има трети вариант да не се явим, но да изразим подкрепата си към някой, допълни Ананиев.

Вижте целия разговор във видеото