• 16/03/2021

Настимир Ананиев: Волт изпрати протестно писмо до председателя на Европейския парламент и го покани на протестите в България

6

Партия Волт изпрати протестно писмо до председателя на Eвропейския парламент Давид Сасоли. Писмото е подписано от евродепутатa на Волт – Дамиан Бьозелагер, Рениер Ван Ланшот – съпредседател на Волт Европа и Настимир Ананиев – председател на Волт България.

В писмото Волт настоява за реакция от Европейския парламент срещу двойния стандарт изразен в подкрепата на Европейската Народна Партия (ЕНП) към правителството на Бойко Борисов и неадекватното използване на европейски средства. На 10 юли тази година ЕНП в лицето на Манфред Вебер, председател на групата на ЕНП в парламента, заяви:

„Групата на ЕНП подкрепя изцяло българското правителство на Бойко Борисов и неговите усилия да защита на икономиката от негативните ефекти на коронакризиса, борбата с корупцията…”.

„Волт не приема тези двойни стандарти и смятаме, че действията на ЕНП помагат на антиевропейските движения, които искат да унищожат eвропейския проект като цяло”, заяви лидера на Волт за България – Настимир Ананиев.

Първата общоевропейска партия пише на Сасоли, че корупцията, липсата на върховенство на закона и нарушаването на конституционните права на гражданите предизвикват голямо безпокойство.

Дамиан Бьозелагер, член на Европейския парламент за Волт допълни: „Знам, че много от българите не се чувстват част от Европейския съюз, тъй като управляващите ви лишиха от ползите да бъдете част от този съюз, но мога да ви гарантирам, че от Волт ще се борим за прозрачност, за демокрация и правов ред и всички ползи на ЕС а бъдат на разположение на всички български граждани.”

„Всички организации на Волт из цяла Европа подкрепят България и ще работят в посока българските граждани да имат самочувствие като едни истински европейци.” добави Рениер Ван Ланшот, съпредседател на Волт Европа.

Волт отправи и покана към Давид Сасоли да посети България и да чуе сам гласът на протестиращите вече 39 дни европейци.