• 16/03/2021

Настимир Ананиев: Гласувайте, за да рестартираме държавата

7

Хората трябва да излязат и да гласуват, за да има една критична маса от хора, които да направят рестарт в България. Всички партии в парламента в момента са партии на статуквото.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на партия “Волт”, която ще се яви на предстоящите парламентарни избори заедно с “Изправи се.БГ” на Мая Манолова и “Отровното трио”.

“Събра ни гневът. Това, че сме гневни какво се случва в България. Много от нещата, които трябва да ни накарат да се почувстваме една нормална европейска държава, не се случват. Нито доходите ни са европейски, нито здравеопазването, нито правосъдието. Този гняв избухна с влизането на прокуратурата в президентството”, обясни той.

Хиляди хора изкараха празниците без пари, не си получиха обезщетенията. Големите мерки, които се говореше за тях, защо не успяха да си получат парите, кой е виновен?, попита Ананиев.

“За чекмеджетата и кюлчетата е виновна Мата Хари. Има ли Мата Хари в социалното министерство? Една друга Мата Хари я знаем коя е, тази в Барселона. Тези въпроси трябва да получат отговор, защото те са част от целия този модел”, допълни лидерът на “Волт”.

По думите му щамът “ГЕРБ – Обединени патриоти” и щамът корупция са по-опасни от коронавируса. От 14 години сме в ЕС, но според Ананиев всеки втори човек на улицата не се чувства като европеец.