• 16/03/2021

Настимир Ананиев: “Изправи се! Мутри вън!” е коалиция, представляваща протеста

10

“Изправи се! Мутри вън!” представлява протеста. Това заяви в предаването “Студио Actualno” лидерът на партия “Волт” Настимир Ананиев, част от коалицията “Изправи се! Мутри вън”.

Ананиев коментира предстоящите парламентарни избори на 4 април у нас и посочи, че исканията на коалицията са на първо място управлението на ГЕРБ и патриотите да не се повтори. “Ние искаме да се борим с корупцията, българинът да живее достойно и да се чувства европеец. Тези неща ни обединяват. Например, едно работещо европейско здравеопазване, силен и конкурентен малък и микробизнес, една образователна система, която работи и учениците излизат квалифицирани”, обясни Настимир Ананиев.

“Това не са най-скъпите избори, защото най-скъпите избори са откраднатите избори”, убеден е Ананиев по повод предстоящия вот. “Една хунта ни управлява, която ни краде ежедневно – когато се краде от саниране, когато се краде от здравеопазване, от пътна безопасност… всъщност излиза, че ние плащаме с живота си”, разкритикува управлението Настимир Ананиев. По думите му една от стратегиите на ГЕРБ за изборите е страхът. “Те ще накарат хората да стоят вкъщи и да не излязат да гласуват. Но аз ги призовавам – заслужава си за петте минути. Ако хората се притесняват, да си сложат три чифта ръкавици, пет шлема, но да гласуват, защото трябва да променим тази държава”, коментира Ананиев.

“Ако не го направите, пак ще се видим с тези същите хора на площадите след изборите, ако се окаже, че има подмяна, а не промяна”, заяви лидерът на “Волт”. Той обясни, че експертите на “Изправи се! Мутри вън!” правят анализ на здравния протокол, по който трябва да се проведат изборите у нас и посочи, че съвсем скоро коалицията ще има становище по документа. Настимир Ананиев съобщи и че се очаква коалицията да е готова с програмата за управление на страната преди старта на предизборната кампания на 4 март.